torstai 4. lokakuuta 2012

Ongelmia ja orastavat kakkulat

 Koda on ehtinyt jo kotiutua aika hyvin. Sisäsiisteys on tosiaan todella helppoa niin kauan kuin itse muistan availla ovia. Tietenkin noin pienen pidätyskyky on rajallinen asia. Vahinkoja on siis sattunut, kun olen itse ollut liian hidas. Koda on kuitenkin hyvin siisti ja hoitaa hommansa mieluummin ulkosalla.

Samaan asiaan liittyen ehdin ihmettelemään sitä, että Kodan vatsa on alituiseen löysällä. Nappulamerkki ei ole vaihtunut kasvattajalta tullessa. Toki on mahdollista, että koira herkistyy yhtäkkiä jollekin nappulamerkille, jota on aiemmin syönyt. Olen kuitenkin tässä jo kolme päivää syöttänyt Kodalle vain ylikypsäksi keitettyä puuroriisiä ja seitiä, mutta maha ei kiinteydy siitäkään. Kävimme pari päivää sitten eläinlääkärillä verikokeissa tarkistamassa, että kyse ei ole mistään tulehduksesta (Koda oli oikein reipas) ja saimme mukaan penisilliinimikstuuran, jonka pitäisi poissulkea myös bakteerien aiheuttaman ripuloinnin. Muutosta ei kuitenkaan ole tullut! Alan tässä varmaan kokeilemaan muita nappimerkkejä. Koda on kaikesta huolimatta oikein pirteä ja energinen. Mesoan asiasta lähinnä siksi, ettei Kodan vointi myöskään huononisi. (Asian tiimoilta otetaan mielellään vastaan omia kokemuksia ja vinkkejä!)

Asiasta saappaanvarteen. Olen innolla seurannut, kuinka Kodan väritys muuttuu. Se ei tosiaan ole ollut täällä vielä edes täyttä viikkoa, mutta jo muutaman päivän sisällä olen huomannut pienia muutoksia. Seuraavassa kuvassa Koda on toista päivää kotona. Kodan silmien väliin ilmaantui pieni musta laikku. Isäntä jopa luuli sitä liaksi, kun pigmentti tuli niin nopeasti.



Seuraavassa kuva on otettu pari päivää edellisen jälkeen. Siinä Kodan kasvoissa havaittavissa jo aika paljon selkeämmät mustat juovat, jotka kulkevat ääriviivoina punertavanruskean ja valkoisen kohtien välissä!

Ero ei nyt mikään aivan valtava ole, mutta kuvien oton välissä on kuitenkin vain pari päivää. Kuva ei ihan tee kaikkein parasta oikeutta, kun värit pehmenevät ilman salamaa kuvattaessa. Olen kuitenkin ihan satavarma, että ne muuttuvat. Myös Kodan selässä oleva harmaa alue on pikkuisen tummunut.




Odotan kyllä mielenkiinnolla millainen väritys Kodalle lopulta asettuu. Huskyillä on silti yleistä, että väri muuttuu läpi koko elämän, jopa vuodenaikojen mukaan, joten kaipa tätä tässä saa seurata tovin jos toisenkin.

Ps. Koda nukkuu tuossa jaloissa ja näkee unta ehkäpä nisän imemisestä. Hirvee lutkutus! :D

8 kommenttia:

  1. Kyllä ihan selvästi huomaa eron:)

    VastaaPoista
  2. Onko Koda miten monesti madotettu? Ripuli voi johtua loisistakin. Giardia on myös yksi mahdollinen ripulin aiheuttaja, siitä pääsee eroon pitkällä matokuurilla (axilur).
    Syksyisin on kyllä aika paljon liikkeellä myös kaikenlaisia pöpöjä. Tälläkin hetkellä taitaa olla liikkeellä aika ärhäkkä ripuli.
    En oikein usko Kodan syömien nappuloiden olevan syypää ripuliin...Mitäs nappulaa sillä muuten nyt on?
    Jospa Kodan masu kuitenkin pian rauhottuisi. :)

    VastaaPoista
  3. Meillä oli pitkään ripulointia mikä ei johtunut ruokamuutoksesta tai pöpöistä mutta sinnikkäästi vain kokeiltiin vielä sitä ruokaa ja sitten se vain se masu alkoi toimimaan.
    Et se voi toisinaan olla ihan pentu juttukin ilman sen vakavampia :) Hyvä silti tutkituttaa mutta en itse ihan vielä lähtisi ruokaa vaihtamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, i'm not alone! Pelästyin sikana sen lääkärin reaktiota ja luulin et tää ois jotenki kauheen vakavaaki, mut tutkittuani asioita, tää on vissiin aika yleistäkin.

      Poista
  4. Se unohtui mainita, että ripuli voi johtua stressistäkin, jonka uuteen paikkaan muuttaminen on aiheuttanut. Seuraile nyt ihan rauhassa. Jos pentu on virkeä, syö ja juo hyvin niin nou panik :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Madotukset on hoidettu hyvin ja säännöllisesti. Eläinlääkäri sanoi, ettei kyse voi olla enää edes yliherkkyyydestä matolääkkeelle, kun siihenkään ei pitäisi reagoida noin kauaa.

      Pöpöt tai stressi ovat vaihtoehtoja, pöpöt kuitenkin epätodennäköisemmin, kun on se pensiliinikuuri menossa, eikä tosiaan tapahdu mitään.

      Onneksi Kodaa ei koko maha kiinnosta pätkääkään. :) Sen vauhti ei kyllä ole hidastunut yhtään...

      Poista
    2. Niin joo ja J&V pentua syödään, enkä mäkään jotenkaan usko, että ne napit sitä rasittaa. Noh, täytyy seurailla.

      Poista