torstai 2. elokuuta 2012

Koira suojana murroilta

Mtv3.fi internetsivuilla oli 30.7 tällainen uutinen. Uutisessa käsiteltiin asuntoihin murtautumista ja todettiin, että poliisin mukaan murtautujia pidättelee eniten haukkuva koira. Tässä pari katkelmaa kyseisestä uutisesta. 

"Poliisin mukaan heidän tietoonsa tulee harvoin tapauksia, joissa varkaat olisivat tunkeutuneet asuntoon, jossa haukkuu koira."
"Naapureiden läheisyyskään ei auta, sillä kohteet on valikoitu nimenomaan tiiviisti asutuilta alueilta."

"Pietiäinen kehottaa ihmisiä tarkkailemaan omaa naapurustoa epäilyttävien seurueiden varalta. Murtomiehet saattavat käydä tarkkailemassa kohdetta edellisenä päivänä, ja epäilyjä herättävistä kulkijoista on syytä ilmoittaa poliisille.
Lisäksi yhtä ominaisuutta murtomiehet näyttävät kohteissaan karttavan.
- He saattavat ensin soittaa ovikelloa. Todennäköisesti he eivät iske sellaisiin kohteisiin, joissa kuulevat koiran haukkuvan, Pietiäinen kertoo.

 Jäin tuota kyseistä juttua mietiskelemään. Meillä koirat ei saa haukkua sisällä. Nemolla on tapana "jutella" eli pitää kaikenlaisia ihmeellisiä kurisemisia, ja ne olen sallinut. Ulkona saa mölistä ambulanssille ja vaikka leikin lomassa haukkuakin. Sisätiloissa ei kuitenkaan metelöidä, eikä myöskään leikitä mitään rajuja leikkejä, jotka voisivat provosoida metelöintiin. Sisällä ollaan rauhassa ja lepäillään, riehumiset suoritetaan ulkosalla.

Jos joku päättäisi murtautua meille, koiran huomaisi kyllä vasta siinä kohtaa, kun ovi olisi auki. Ilmeisesti murtoveikoilla on kuitenkin tapana tarkkailla kohdettaan pari päivää, joten ehkäpä he tarkistavat etukäteen, onko koiraa vai ei. Mikäli ei, niin toteampa vaan, että sellainen vaimea, matala rotikkamurina tuskin kuuluu oven läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti